שינוי מנהג בבית כנסת

מאז שקיים הבית כנסת יותר מ60 יש מנהג על משהו ולפי דעתי אסור לשנות את המנהג ויש אדם שרוצה לשנות את המנהג האם מותר?

תשובה:

באופן כללי אין לשנות כלל ממנהגי בית הכנסת, וזהו אחד מהיסודות של בית הכנסת, אולם ישנם מקרים חריגים שאפשר לשנות.

מקורות:

באופן כללי יש בזה כלל שאסור לשנות מפני המחלוקת, ואולם ישנם חריגים ובספר טל אמרתי בא בארוכה וקצרה בכל הדינים של תורת ודיני המנהגים ראה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי שינוי מנהג בביכנ״ס
    אני גר במושב שרוב התושבים הינם בעלי תשובה ולכן חלק גדול מהמנהגים שנוהגים בביכנ״ס משובשים האם עלי לפעול לשינוי המצב ?גם אם זה עלול לעורר מחלוקת?
    בתודה מראש

  2. אני לא מסכים איתך על עצם הפרנציפ… אם נוהגים בחכמה ובנעימות למה שזה יגרום למחלוקת? תכין חומר כתוב ומוכח, תיגש לאנישם בעדינות ותראה להם, ואני בטוח שהיהודים הצדיקים ישמחו להתקדם.