מנחה ומעריב כשהפסיד מנין בפלג המנחה

שאלה:

מי שלא הספיק להתפלל מנחה במנין לפני הפלג ואין יותר מנין בעיר לדוגמה בחו"ל בע"ש שכולם מתפללים מנחה לפני הפלג ומעריב אחרי הפלג, האם עדיף שיתפלל ביחידות גם מנחה וגם מעריב בצאת הכוכבים או שלא יתפלל מנחה ויתפלל מעריב במנין פעמיים שלא יהיה בעיה דתרתי דסתרי

תשובה:

כתב המשנה ברורה (סי' רלו ס"ק יא) "יתפלל מנחה בעוד שהם קורין ק"ש וברכותיה ואח"כ יתפלל ערבית [-שמונה עשרה] עם הצבור ואח"כ יקרא ק"ש וברכותיה בלילה, אכן אם יהיה לו לתפלת ערבית מנין בלילה ימתין בתפלת מנחה להתפלל בשעה שהצבור מתפללין ערבית ותפלת ערבית יתפלל אח"כ כדינה עם צבור בלילה".