ספרי קודש בארגז על הרצפה

שאלה:

שלום האם מותר להזמין מחו"ל ספרי תורה כאשר יש ספק אם הם יונחו בארגז שלהם על הרצפה או מקום אחר לא ראוי .

תשובה:

שלום וברכה

אנטי מניח שאתה לא מתכוין לביטוי המקובל של ספרי תורה שזה מדבר על ספר תורה ממש שקוראים בו בשבת בבית הכסנת שאכן קדושתו חמורה ויש להביאו בדרך כבוד, אלא לשאר כתבי הקודש, ספרים מודפסים, בהם יש להקל שאם הם ארוזים בארגז אין כל בעיה שהארגז יהיה מונח על הרצפה, וזה בסדר גמור ודברים שבכל יום ששולחים ספרים ממדינה למדינה בדרך זו.

מקורות:

מקדש מעט סי' רפ"ב ס"ק ל"א.