ברכת הריח על אגוז מוסקט

שאלה:

מה מברכים ברכת הריח על אגוז מוסקט אם אפשר לנמק תודה רבה על הכל

תשובה:

שלום וברכה

על ברכת הריח באגוז מוסקט נחלקו הדעות: הטור בסי' רטז נקט שמברכים הנותן ריח טוב בפירות, אף שהוא אינו ראוי לאכילה בפני עצמו, כיון שהוא הפרי של אותו עץ, ונראה שכך עיקר להלכה, אולם רבינו מנוח פרק ט מברכות והגה' סמ"ק סי' קנא נקטו שמברכים בורא מיני בשמים כיון שאינו נאכל בפני עצמו, ומכל מקום אף שכאמור העיקר להלכה כדעה הראשונה מחמת הספק יש לומר ברכה כוללת – בורא מיני בשמים.