כיוון העמדת ארון הקודש

שאלה:

בס"ד שלום הרב! יש דבר שאני לא מצליח להבין. אומרים שהבתי כנסת מופנים כלפי מזרח שזהו מקום ירושלים והמקדש אהל אם בית הכנסת נבנה בצפון או בדרום הארון לא יהיה בכיוון מזרח אלא בכיוון אחר. אז איך זה מסתדר? וכן בתי כנסת בעולם הם צריכים להיות מופנים כלפי ארץ ישראל ולא כלפי מזרח שהרי אם יש יהודים במזרח העולם אז הארון צריך להיות במערב.

תשובה:

ברור שאתה צודק… הספרים שכתבו שארון הקודש למזרח נכתבו באירופה שנמצאת במערב וממילא אכן פונים למזרח… בבית הכנסת בו אני מתפלל בצפון מזרח ירושלים, ארון הקודש הוא בכותל הדרומי…