בדיקת מבחנים בחול המועד

שאלה:

כבוד הרבנים אגוט מועד. אני מגיד שיעור בישיבה קטנה וערכתי מבחן בכתב לבחורים אחרי ר"ה וטרם בדקתי את המבחנים מחמת טירדות הזמן, אני לא מקבל תשלום נפרד על בדיקת המבחנים אלא כלול בעבודה, אנחנו מתחילים את הזמן מיד אחרי החג כך שיהיה לי קשה לבדוק את המבחנים מיד אחרי החג האם מותר לי לבדוק את המבחנים בחול המועד ולכתוב ציון או אסור.

תשובה:

מועדים לשמחה

הכתיבה הרי אסורה בחול המועד, ולא התירו אלא לצורך המועד, וכאן אין צורך המועד, רק רצון לעשות מלאכת חול במועד, ואדרבה זו סברא לאיסור. לכן אין להקל.

פתקא טבא.