חשבונות מעשר כספים בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה אשתי אחראית בבית על חישוב המעשר כספים. החישוב מאד מורכב [היא עצמאית, ואין משהו מסודר כל חודש] מחמת כמה גורמים אישיים. כך שלמעשה היא צריכה לעבור על כל האשראי וההוצאות מה לנכות. לעבור על כל ההכנסות וכו'. לעבור על כל התרומות והקבלות וכו', תהליך שלוקח כל חודש כמעט שעתיים בתוכנת מחשב וכו'. כעת התברר לי שהיו כמה חודשים טובים [בלשון המעטה…] שהיא פשוט לא מצאה זמן לזה [עסוקה בילדים ובית ועבודה עד מעל לראש] בשביל להשלים את החישוב של הכמה חודשים האלה פשוט תאלץ לקחת כמעט יום שלם חופש..או במצטבר…ביחוד שזה לנבור בארכיונים ולחפש במיילים תכתובות וכד'… האם כיון שזה חישובי מצוה יהיה לה מותר לחכות ולעשות את זה בחול המועד [הזמן היחיד בשנה שהיא קצת פנויה] מדובר פה על מלאכה של כתיבה במחשב ומעבר במחשב על חשבונות וכד'. זה מאד יקל על העול שרובץ עליה אם תוכל לעשות זאת אז. תודה על המענה

תשובה:

נראה לי שכיון שעצם הכתיבה במחשב רבים התירוה בחול המועד, ראה כאן, והחשבונות הם חשבונות של מצוה, יש להקל אף שבדרך כלל לגבי עריכת חשבונות בחול המועד הכרוכים בכתיבה, אף באופן שהוא דבר אבד אסרו חכמים כאשר הוא מכוין מלאכתו למועד כמו במקרה שלפנינו.

שיהיה תמיד שפע ומנוחת הנפש!