כיבוס מפה יחידה לכבוד שבת

שאלה:

האם מותר לכבס מפה לכבוד שבת כשאין מפה נקיה בכלל או לא להשתמש בכלל עם מפה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אין מפה אחרת וזה פוגע בכבוד השבת, יש להקל כדין מי שאין לו אלא בגד אחד שיש להתיר עד שבוע שחל בו תשעה באב [השנה אין כזה דבר לרוב הפוסקים]. כמובן שאם יש מפה אפילו היא ישנה ופחות יפה – אין להקל. כמובן זה אמור לאשכנזים שנוהגים איסור כיבוס כבר מראש חודש.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תקנא ס"ק כט.