בשר ויין בשבת בתשעת הימים

שאלה:

שלום וברכה, ברצוני לדעת, האם מותר לאכול בשר ולשתות יין בשבת פרשת מסעי, שהיא השנה לפני תשעה באב? [כיוון שהשנה זו לא שבת חזון, אלא מסעי]. תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

בשבת אין כל הגבלה על בשר ויין, לא רק בשבת זו, אלא גם בשבת הבאה שהיא בתשעה באב בעצמו… ואפילו בסעודה מפסקת מותר בשר ויין.

שבת שלום.

מקורות:

מכל מקום ראה הלכות חג בחג פרק ו הערה 37, שאף שאמרו שגם בסעודה מפסקת אוכל כסעודת שלמה בשעתו בבשר ויין רק אם רגיל בכך, אין כוונת הדברים שאם אינו רגיל בכך ועתה הוא רוצה ימנע עצמו בגלל האבל, אלא שכשאין לו סיבה מיוחדת לאכול דוקא מאכלים אלו לא יאכלם אם אינו רגיל בכך. ולגבי תשעת הימים נראה שהדין קל עוד יותר.