שתייה ואכילה בבית הכנסת לאחר התפילה

שאלה:

האם מותר לשתות בבית הכנסת ארק (כל מתפלל שותה בכוס פחות מרביעית) לאחר התפילה כשיש אזכרות או כיבוד לכבוד יום הולדת?

תשובה:

שלום וברכה

זה שזה ארק – משקה חריף, אינו רלוונטי, מדובר בשתייה מועטת שאין בה קלות ראש. עצם הנושא של אכילה ושתיה בבית הכנסת אינו פשוט, ואין להקל בזה אלא בסעטדת מצוה או לתלמידי חכמים שהיציאה החוצה תגרום להם ביטול תורה, ראה סי' קנא סעי' א. היותר נכון לעשות זאת במבואה של בית הכנסת או באיזה חדר צדדי המיועד לכך.

שירבו שמחות.