אפשרות לתביעה בערכאות?

שאלה:

שלום רב אני קניתי דירה מקבלן "חילוני שאינו שומר תורה ומצוות" ולאחר הכניסה לדירה סבלנו מעובש נורא ואיום והתברר שהקבלן לא שם בידוד לדירה בכלל כנגד התקן וכנגד החוזה שהוא חתום עליו פנינו אליו והוא הבטיח לתקן, וכך הוא משך אותנו כמה שנים, עש שעכשיו הגיעו מים עד נפש ואיננו מסוגלים לחיות בדירה זו ובגלל זה קנינו דירה חדשה אבל אנו תקועים עם הדירה הזו שלתקן אותה עולה כ-150,000 ובלי אי אפשר לא למכור אותה ולא להשכיר אותה, ועכשיו התברר לנו שהיות ובחודש הקרוב עובר שבע שנים מתאריך קבלת המפתח ואם לא נגיש נגדו תביעה בבית משפט לא נוכל לתבוע אותו יותר כי יש התישנות, ולמעשה מתברר שזה כנראה מה שהוא מנסה לעשות למשוך עד שיעבור לנו הזמן ואז נפסיד הכול השאלה שלי היא היות ואם נתבע אותו לבי"ד הוא ימשיך למרוח גם את החודש הזה ואז יפסיק להתייחס גם לבי"ד ואני חוזר ומדגיש שהוא חילוני שאינו שומר תורה ומצוות, והיות וכך האם אני יכול לתבוע אות מייד בבית משפט כדי שלא יהיה התיישנות? בברכה.

תשובה:

שלום וברכה,

מדוע המתנת עד עכשיו??

היות ויש חשש שלא יבוא לבית דין, ואז יגיע לך הפסד, תוכל להתחיל הליך בתביעה בבית משפט. ותאמר לו שמצידך אתה מסכים לדון בבית דין רבני. ואם יראה הסכמה מצידו לדון בבית דין, אל תסגור את התביעה בבית משפט, עד שיפקיד סכום כסף כשווי התביעה בבית דין, ויתחייב להתדיין בבית דין.

בהצלחה רבה.