פרטים בדיני חול המועד

שאלה:

מועדים לשמחה 1 רציתי לדעת מה נכלל בצרכי הגוף לגבי חול המועד? 2 האם מותר לתקן מכונית. במעשה אומן כיון שרק עם מכונית יכול לקנות אוכל לחג כיון שהוא לא גר בעיר אלא המושב שהתחבורה קשה? 3 מעשה הדיוט לא לצורך החג מותר? 4 האם יש אפשרות לכון דברים מסוימים לעשותם בחול המועד או כל המלאכות אסור לכון במועד? מעריכים מאוד על הסבלנות והטירחא

תשובה:

שלום וברכה

1. צרכי הגוף זה רחיצה או רפואה, ראה בגמרא מו"ק דף יב ב שמותר לתלוש לוף המשמש לחפיפה, וראה בית יוסף סי' תקמד לגבי תיקון בית המרחץ.

2. תיקון רכב במעשה אומן אסור, המקרה שאתה מציין קצת רחוק, וכי אין ממי לשאול רכב לשעה, אינני יודע.

3. מעשה הדיוט הותר רק לצורך המועד.

4. כל דבר אסור לכוין לעשות מלאכתו במועד.