חייבים לשים פרוכת על ארון הקודש?

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה, יישר כח על האתר!!!
שאלה: הארון הקודש של הבית הכנסת (הנמצא באזור התעשייה – יש ספר תורה), חייב בפרוכת? ואם כן, מה עושים כשאין פרוכת?
תזכו למצוות
דוד

תשובה:

שלום וברכה

בשערי תשובה סי’ קנד סק”ה הובא בשם המחזיק ברכה בשם זרע אמת ח”א סי’ כו שחובה לשים פרוכת גם אם ארון הקודש יפה יותר, על שם הכתוב והבדילה הפרוכת לכם בין הקודש ובין קודש הקודשים, יש מקומות שסמכו על כך שיש פרוכת פנימית במידה ויש, אף שבשו”ת יחוה דעת ח”ו סי’ ט דחה אפשרות זו וקבע שעדיין זה שינוי ממנהגם של ישראל.