תביעת מזונות בבית משפט

שאלה:

שלום
האם תביעת מזונות חייבת להיות מוגשת בבית הדין כי זו ההלכה שמחייבת או שאפשר לגשת לבית משפט. עד כמה ההלכה מחייבת פירוק שותפות דרך בית הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

כל דין ודברים שיש בין שני אנשים, צריכים לדון בבית דין רבני, ולא בבית משפט. יש איסור לעקוף את חוקי ולדון לפי חוקי הגויים. ויש איסור נוסף להתדיין אצל שופטים גם אם בדברים שההלכה והחוק שווים. ולכן גם בדברים שההלכה מחייבת אסור לדון בערכאות.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן כו