ברכת הטוב והמטיב על יין

שאלה:

אם ערבבתי מיץ ענבים ויין בוא נומר לקידוש ונשארתי עם זה ושתתי גם בסעודה. ואז אחר כך רציתי לשתות יין לבד האם אני צריך לברך הטוב והמטיב על היין לבד כי לכאורה עכשיו היה עם זה יותר טוב מהשני.

תשובה:

שלום וברכה

ברכה זו אינה נאמרת על כך שאתה נהנה כרגע בשתייה יותר ממקודם, אלא ריבוי היין, שהנה נזדמן לך עוד מין, ראה משנה ברורה בסי' קעה ס"ק ב, כאן זה אותו יין. כמו כן אחד התנאים לברכה, הוא שהיין השני לא היה על השלחן מתי ששתית מהראשון… ויש אומרים שצריך שגם לא יהיה בבית ראה משנה ברורה שם סק"ד.