עבודה בליל הושענה רבה

שאלה:

שלום כבוד הרב,אני פועל שעובד לפי שעות.
ברוך השם עד כה מתפרנסים בכבוד.
לאחרונה רבו ההוצאות.
במוצאי שבת הקרוב יש לי משמרת שאני עתיד להרוויח בה 800 שקלים.
היות וזה יהיה במקום תיקון ליל הושענה רבה,אם אני ימסור את המשמרת למישהו אחר, אני יחשב חסיד שוטה או שכך ראוי לנהוג?
יש לציין שיש לנו מה לאכול בבית.והמצב תקין.

תשובה:

במקרה שלך אין כל היתר לעבוד בחול המועד! תיקון ליל הושענא רבה זה הענין הקל, כיון שזה רק מנהג ולא חיוב מן הדין, האיסור לעבוד בחול המועד למי שיש לו מה לאכול הוא חובה גמורה, כך שודאי אין כל מקום לעבוד בליל הושענא רבה, אלא לשמוח בשמחת החג בלימוד ורוממות.

מועדים לשמחה ושנה טובה ומבורכת.