שכר על עבודת דבר האבד בחול המועד

שאלה:

אם מחייבים אותי לעבוד בחול המועד.
1) האם את הכסף כדאי לי לתת כולו לצדקה, כי גם ככה אין בזה ברכה?
2) האם ברגע שנתתי לצדקה- יכול להיות בו ברכה אצל העמותה שנתתי להם, או שלעולם לא יהיה ברכה בכסף הזה?
3)אם לעולם לא יהיה ברכה- אז אם אני ייתן כסף זה לאחרים יש בזה בעצם לגרום להם נזק, כי יפסידו כסף זה בסוף.
4)אם הכסף בחול המועד יוצא לי שאם אתן לצדקה שבסה"כ הכללי אתן יותר מ חומש לצדקה, האם עדיין מותר לתת צדקה במקרה הזה כיוון שגם ככה לא יהיה ברכה בכסף או שאין לתת?
5)כשאומרים אין ברכה- זה אומר שאין ברכה, או שבהכרח ייגרם הפסד? או שרק לא יהיה מעליותא מהכסף?

תשובה:

שלום וברכה

אם מחייבים אותך לעבוד בחול המועד, ובאופן שלא תעבוד יכול להגרם לך נזק כתוצאה מהכעס של המעסיק וכדומה, ואין לך יכולת לקחת חופש על חשבונך בימים אלו, זה נקרא דבר האבד ומותר לך לעבוד! ולכן אתה לא חייב לתת את הכסף לצדקה ובעזרת ה' גם תהיה בו ברכה. ואף שיש שהחמירו בזה כמו שהבאנו כאן, מנהג העולם להקל.

גמר חתימה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם אני יכול לקחת חופש, אך מעדיף שלא, ע"מ שלא אצטרך לצאת לטיולים עם אנשים שלא כ"כ יראי שמים ולהיכשל באיסורים שונים כי יהיה קצת קושי עבורי להתחמק מסיבות שעימדי – זה גם נקרא דבר האבד?