ברכת מציב גבול אלמנה

שאלה:

על אילו ישובים בארץ מברכים מציב גבול אלמנה ומה ההלכה מבחינת אם עבר שלושים יום וכמה פעמים מברכים וכולי

תשובה:

שלום וברכה

הואיל ויש שיטות שונות בענין זה, נהגו לברך רק על בתי כנסת, ורק על כאלו שמרהיבים מאוד ביופים, וגם בזה כתב הפרי מגדים לברך בלא שם ומלכות.

מקורות:

ראה משנה ברורה רכד ס"ק יד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    הפרי מגדים כתב לברך בלי שם ומלכות מפני שחשש לדעת רש"י שצריך שיהיו מיושבים בתוקף וגבורה.
    האם ייתכן שהמציאות כיום שונה ממה שהיה בזמן הפרי מגדים וכיום כן צריך לברך עם שם ה'? תודה רבה הרב

  2. הכל לפי הענין אבל עדיין במקומות מסויימים בארץ אנחנו במלחמה על אויבינו. נכון הדבר שבמקומות אחרים כנראה זה שונה ואכן הלב מתרחב.