כביסה שהיתה על החבל בערב תשעת הימים

שאלה:

בגדים שנתכבסו בערב ראש חודש מנחם אב ולא התייבשו עד השקיעה וכניסת ראש חודש ותשעת הימים- יש בעיה של מוקצה להורידם מחבל הכביסה כשהתייבשו במהלך ראש חודש עצמו ותשעת הימים עצמם? בלי קשר למוקצה של הלכות שבת כמובן.

האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

אין כזה דבר מוקצה בימי החול…

שנזכה לראת בנחמת ציון וירושלים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה להבהרה:
    בימי חול רגילים אין דיני מוקצה, אבל בחול המועד יש דיני מוקצה?

    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

  2. גם בחול המועד אין מוקצה הרגיל. רק בחול המועד סוכות יש דין של "הוקצה למצותו" האוסר להשתמש בסוכה ובנויה ובארבעת המינים לשימושי חול.