האם צריכים להרגיל את הקטנים להתענות שעות בתשעה באב?

שאלה:

שלום לרב
האם זה נכון שקטן אין ענין להרגיל אותו בתענית בתשעה באב? תודה

תשובה:

שלום רב,

לצום את כל הצום ברור שלא. ואף להרגיל אותם להתענות בשעות, לדעת רוב הפוסקים אין עניין.

לגבי ביום כיפור כתוב בסי' תרטו שיש להרגיל אותם בשעות, אם היה רגיל לאכול בשתי שעות וכו', אבל על תשעה באב אין צורך להרגיל אותם להתענות שעות, ראה שו"ת ציץ אליעזר ח"ט סי' כז

אמנם בסידור יעב"ץ שער השלכת לתשעה באב כתב שיש להרגיל את הקטנים שמבינים ענין החורבן להתענות מעט עם הציבור, וע"ע כף החיים סי' תקנד ס"ק כג,, ושו"ת מהרש"ם ח"ג סי' שסג, ונראה שכך המנהג.