מלווה מלכה בליל תשעה באב לחולה

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם ביום ראשון אחרי התענית יש עניין שלפני האכילה לכוון לשם מצוות סעודת רביעית? כך שמעתי מאיזה רב…
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ביום ראשון ודאי אין ענין של סעודה רביעית, הנושא שכנראה שמעת הוא לגבי חולה שאוכל בתשעה באב האם צריך להקפיד לאכול פת בליל תשעה באב – במוצאי שבת בשביל סעודה רביעית, וראה ס' תשעה באב שחל בשבת פרק ט סעי' ט על פי הלב חיים לר"ח פאלאג'י ח"ב סי' קנט ועוד אחרונים שהסתפקו בזה, וראה ילקוט יוסף סי' ש' שנקט בפשיטות על פי כמה פוסקים [הגר"ע יוסף והגרי"ש אלישיב] שאין דין סעודה רביעית בליל התענית, אפילו שבלאו הכי אינו מתענה.