דברים שבקדושה מול צואת כלב

שאלה:

שלום רב , אם אני הולך במקום שלא משנה מה , יש סיכוי טוב שיש מולי צואה שאני יכול לראות, למשל שאני נמצא בפארק של השכונה שלי, זה המקום שכל תושבי השכונה שיש להם הכלבים , לוקחים את הכלבים לטיולים בפארק , והכלבים עושים את הצרכים שלהם בפארק , ושמתי לב שלא משנה איפה אני עומד בפארק ,לאן שאני מסתכל אני יכול לראות צואה ממולי (שאפילו מחוץ ל4 אמות שלי אסור לומר דברים שבקדושה) איך אני יכול לברך במקום כזה ?

תשובה:

שלום רב

אם אין ריח אין צורך להרחיק, ואם יש ריח יש להרחיק ד’ אמות ממקום שכלה הריח ואסור להניח שם תפילין. אני חושב שבדרך כלל אין ריח.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ עט סעיף ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי , אבל מחילה אני לא התכוונתי לזה , התכוונתי שלכל מקום שאני מפנה את הראש יש סיכוי טוב מאוד שיש צואה עם ריח מולי שאני יכול לראות אותה , מה אני עושה במצב כזה ?