צדקה במקום תענית?

שאלה:

שלום לרב .האם מי שאינו יכול לצום ייתן צדקה ויתכפר לו?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין כל כך את השאלה, אם הוא חולה ופטור מהתענית, אין לו חיוב גם לתת צדקה, אף שנהגו לתת בכל מקרה, כמו שאמרו חכמים "אגרא דתעניתא צדקה", ואם אינו חולה והוא חייב בתענית, שיתענה, אין אפשרות להפטר בצדקה, מה הכוונה אינו יכול? למה אינו יכול?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אפשר לקחת כדור בצום עם מעט מים שטעמם פגום [תה מרוכז מאוד וכדומה]. אין צורך להמנע מלצום אא"כ יש קושי בעצם הצם והבעיה אינה רק הכדור. וכאמור, אם מותר לאכול לא צריך לפדות ואם צריך לצום לא יועיל לפדות.