אמירת דברי תורה לפני עם הארץ

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
הגמרא פסחים מט ב כותבת שכל העוסק בתורה לפני עם הארץ כאילו בועל ארוסתו בפניו וכו..
ופירשי שמבייש את עם הארץ
השאלה שלי אכ איפוא איך מותר לתת שיעורי תורה לפני עמי ארץ וכו?

תשובה:

שלום וברכה

זה הכל באופן שהוא מתבייש בכך ואינו רוצה לשמוע, והוא מביישו בפניו, אבל כאשר הוא צמא לשמוע, אדרבה אין לך מצוה גדולה מזו לקרב לבבות יהודים לתורה! וכי יעלה על הדעת שלא נלמד יהודים תורה בגלל שהם לא יודעים אותה…