כתיבת מקום הכתובה

שאלה:

שלום וברכה אולם שנמצא במושב מחסיה במועצה האזורית מטה יהודה , מה לכתוב בכתובה את המועצה האזורית שלשם הם משלמים ארנונה או את שם המושב או את שתיהם? ומה יותר לעיכובא? תודה רבה קצת דחוף לי התשובה

תשובה:

שלום רב,

מה רע לכתוב מושב מחסיה? אין צורך לדקדק במיקום כתיבת הכתובה כמו בגט. כתיבת המקום בכתובה הוא בעיקר לכתחילה כמבואר בתוס' גיטין פ,א שלכתחילה צריכים לכתוב את המקום. וראה עוד בש"ך סי' מג ס"ק מא שבדיעבד אינו פוסל גם כאשר שינה בשאר שטרות, ושלא כמשמעות דברי השו"ע שם שבדיעבד השטר פסול. מ"מ ברור שאין צורך לדקדק בשמות כמו בגט גם לדעת השו"ע. לכן אם תכתוב מושב מחסיה זה בסדר גמור. וראה עוד בעזר מקודש בתחילת הלכות כתובות לגבי כתיבת שמות הכפרים בכתובה.