נגע במאכל בלי נטילת ידים / לימוד תורה בעיון ובאופן יעיל

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם איש או אישה לא דתיים מכינים אוכל והם לא עושים נטילת ידיים בכלל אבל האוכל כשר יש בעיה לאכול את זה מבחינה מסויימת?
אח שלי אמר משהוא שכתוב במשנה ברורה בסימן ד או משהוא כזה שכתוב שם בסעיף קטן מסויים שיש להזהיר גם את הנשים לעשות נטילה כדי שהאוכל לא יטמא בטומאה מסויימת ולא הבנו בדיוק מה הכוונה ובמה זה יכול להטמא
וסתם רציתי לשאול שאלה שלא קשורה לזה יצא לי לשמוע בשיעורים הרבה באנטרנט שיש דבר כזה לימוד תורה בבקיאות ויש לימוד בעיון [שבן אדם יכול ללמוד במשך שנה 10 דפי גמרא בעיון ולא לסיים]
ושיש מושג כזה שנקרא ביטול תורה באיכות
רציתי לשאול מה הכוונה בלימוד תורה בעיון שמדברים על זה הרבה?
האם הכוונה ללמוד סתם דוגמא גמרא עם כל המפרשים שלה זה נחשב לימוד בעיון?
והאם יש הבדל בין לימוד שיעורים באנטרנט לבין ללמוד מספר שיש טעם בכוונה לנסות ללמוד דווקא מתוך ספר בגלל שאומרים שזה יותר עמל מאשר לשמוע שיעור

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אדם נוגע במאכל בלי נטילת ידים, אם ניתן לרחוץ אותו, כדאי לרחוץ, אם לא ניתן לרחוץ [לחם עוגה שניצל וכו'] אין כל בעיה לאכול. למעט בירה, שאם נגע בה בלי נטילה אין לשתות.

כמו כן יש הקלה נוספת, שמעיקר הדין גם נטילה בלא כלי מורידה רוח רעה, ולכן כיון שמצוי שאדם רוחץ ידים שלוש פעמים במהלך הבוקר, כאשר קם בבוקר ואחרי זה יוצא משירותים, אפילו בלי כוונת נטילה, שלוש רחיצות כאלו כבר מסירות רוח רעה ואין חשש.

אכן מאוד חשוב ללמוד בעיון, כלומר להבין את הדברים לעומק, עם דברי המפרשים, לזכור ולחשבן את היוצא מהנלמד שהכל יהיה בהיר ועמוק, אבל כל אחד כפי כוחו, בלי לחץ, והעיקר שיהיה בשמחה, ולעשות תוכנית מסודרת מה לומדים באופן שמתקדמים בידיעה עוד ועוד.

חג שמח ושבת שלום.