מלאכה לפני קריאת שמע

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת האם כמו שמרן פוסק שמי בצה"כ צריך לומר קריאת שמע האם כך הוא בשחרית שאם אני צריך לקחת את הילד לגן צריך קודם ליקרוא {למרן לא עוזר שומר}? 2למה גמרא מתחילה בדף ב? 3למ"א שנטילת ידים רק באצבעות ולא בכף היד עם אני יטול בכול כף היד האם אני יעבור על בל תוסיף ואם לא למה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. האיסור הוא רק על מלאכות שיש בהם שיהוי, כמו סעודה ועוד כמבואר בסי' רלב, על שאר הדברים אין איסור, ומה שכתב השו"ע לקרוא מיד בצאת הכוכבים, הוא רק משום דין זריזים למצוות, אבל אין בכך איסור, ראה משנה ברורה רלה יז. כמו כן, מלאכה של מצוה הקילו בה, וגם העיסוק בצרכי הקטן בכלל זה.
  2. יש אומרים שבכך אדם תמיד ירגיש חסר, שעוד יש למה לשאוף… על פי רמז אפשר לומר שגם התורה התחילה באות ב' מטעם זה…
  3. כל דבר שאתה עושה כדי לקיים לכל השיטות ובהידור אין בו משום בל תוסיף, בל תוסיף הוא רק כאשר אתה עושה משהו שאינו נצרך ומכוין שיהיה לשם מצוה.