קליינט ששילם מראש והגיע לטיפול אחר זמן רב

שאלה:

קבלתי תשלום עבור טיפול שאבצע עבור קליינט. אך הוא לא היגיע לשם ביצוע העבודה שנה ושנתיים. בנתיים מחיר הטיפול עלה. וכעת הקליינט מבקש את הטיפול . מה יהיה מחיר הטיפול?
האם על הקליינט לשלם את ההפרש בין המחיר הישן -למחיר הנוכחי ?

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום מראש עבור טיפול נחשב קניין, והלקוח קנה את הטיפול, ולכן גם שהגיע אחר זמן רב והתייקר המחיר, אינו צריך להוסיף על התשלום, שנחשב שכבר קנה את הטיפול.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן רצא ס"ק יב. ושלג ס"ק א. וקצות שלג ס"ק ה.

יתכן וזכותו של המטפל לבטל טת המקח בטענה שלא משתלם עכשיו לטפל במחיר זול. אבל אם אינו חפץ לבטל את העיסקה אלא רוצה תוספת תשלום, אינו זכאי לכך.