חשמלאי שגובה תשלום מעבר למה שסיכמנו

שאלה:

ערב טוב
אני הזמנתי חשמלאי בקשר לאיזה בעיה בלוח החשמל בבית, שאלתי מחיר הוא אמר לי שצריך ליבדוק את הבעיה אבל לא יעלה יותר מ300 שקל, כשהוא סיים העבודה ביקש 1200 שקל וטען שהבעיה היה מעוד מורכב והוא לא יודיע לי מקודם שהמחיר עלה, מה הדין? ועם הפסק שכן חייבים לשלם(אני גר בשכירות) אל מי החיוב, השוכר או המשכיר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

פועל שעשה מלאכה יקרה שהייתה נדרשת, ולא דיברו על כך, נוטל את שכרו לפי המחיר הזול של מלאכה מסוג כזה. לכן יש להביא שמאי שיראה האם נעשתה עבודה מורכבת, ולברר את המחיר הזול שגובים.

תשלום התיקון מוטל על המשכיר לשלם, ולא על השוכר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלב, וקצות סימן שלא שכל שאין קציצה משלם כשער הזול.

חובת המשכיר – ראה שו"ע סימן שיד, שכל תיקון אומן מוטל על המשכיר.