למסור למשטרה שוכר שלא משלם

שאלה:

שלום!

יש לי דירה בחיפה שהשוכר לא משלם לי השכירות מאת שנכנס (חצי שנה) ולא יוצא… הוא אומר שאין לו לאן להיכנס… ואני צריך לשלם כל חודש את המשכנתא מכיסי…
השוכר אינו שומר תו"צ.

יש שכן שהתלונן על כך שהוא מעשן סמים.

השאלה:
האם אני יכול לפנות למשטרה שהוא מעשן סמים ובכך להפחיד אותו מדירתי או יש בזה בעיה כיון שיש צד (אולי רחוק) שיעצרו אותו?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

למסור בפועל שפלוני מעשן סמים, במטרה להוציא את המעשן מהדירה – אסור. אבל מותר לאיים עליו שילשין למשטרה שמעשן סמים אם לא יצא מהדירה מיד, והאיום יהיה רק משפה ולחוץ.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שפח סעיף ה לגבי שניים שרבים על הקרקע שאסור לאחד למסור את חברו, ונחלקו שם הראשונים אם עבר ומסר האם דינו כמוסר. אבל לכתחילה לכו"ע אסור לעשות כן. וכן מבואר בסימן ד שגם כשמותר לעשות דין לעצמו, אבל אסור לו לעשות זאת ע"י גוי. על כן למרות שמותר לבעל הדירה להשליך את השוכר מביתו, אין לו לעשות זאת באמצעות הלשנה על סמים, במטרה להציל את ממונו.

ברור שאם מדובר באדם שסוחר בסמים או מזיק לאחרים מותר להלשין עליו. כדין אדם שמסכן את הבריות.