לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מכירה פומבית באינטרנט הפעילה גם בשבת

שאלה:

האם מותר לי להעלות מוצר למכירה פומבית כאשר ישנה אפשרות שיציעו הצעות בשבת?
המכירה לא תסתיים בשבת, אלא יהיה פעיל לקבלת הצעת גם בשבת. האם זה מותר, ואף אם מותר האם יש בזה ענין של הידור בכבוד שבת שלא יהיה כך?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מצד אופי הפעילות לא מתאפשר למנוע העלאת הצעות בשבת, וזה מופנה לכלל העולם שברובו גויים, יש להקל.

מקורות:

 ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני השואל משיב כדלהלן:
    לכ' ניתן למנוע על ידי העלאת המוצר רק לכמה ימים בשבוע, דהיינו מיום א' עד יום ו' ושיסתיים לפני שבת.
    השאלה היא האם יש ענין בכך או שאין כל בעיה מכיון שזה לא גרוע מקבלנות שאני לא מזמין את הנכרי לעשות את העבודה בשבת.
    וכן כאן, איני מזמינו להציע הצעות דוקא בשבת, הוא יכול לעשות כך מתי שנוח לו. ואינו עושה בשבילי רק להנאתו.
    אשמח לקבל מענה האם יש ענין להיזהר בכה"ג או שאף לכתחלה מותר.
    יישר כח

  2. לדעתי זה שונה מקבלנות בכך שבקבלנות המסחר ביניכם נגמר לפני שבת, אלא שהמעשה עצמו מבוצע בשבת. כאן עצם המסחר ביניכם מתבצע בשבת, אתה מעמיד מוצר והוא מציע את המחיר, ויש בזה בעצם ענין של מקח וממכר בשבת. אלא שכאמור כיון שזה לא נעשה ע"י מעשה ומיועד בעיקרו לגויים הקלו בזה באופן שיש הפסד.

  3. אשמח להבין, הרי אני העמדתי המוצר לפני שבת. הוא מציע מחיר בשבת להנאתו בלבד, מבחינתי אין שום תועלת בזה שמעמיד בשבת, ולא נגמר כאן שום קנין בעצם.
    אולי זה קל יותר מלהעמיד מוצר למכירה שיכול להיגמר הקנין בשבת. האם לא כן?

  4. כיון שזו הצורה הטבעית של משא ומתן היום, זה לא דומה לדוגמא שהבאת מקבלנות. לא אמרתי שאסור וכדלעיל, אבל יש כאן יותר צורה של מו"מ בשבת.