להזדרז בברכות קריאת שמע כדי לקרותה בזמנה

שאלה:

שלום, התפללתי במנין בשבת שהש"ץ האריך קצת בברכת קר"ש עד שעבר זמן קר"ש בכמה דקות, (כמובן שקריתי שמע לפני התפילה בלי הברכות בזמנה ) אך ברצוני לדעת אם אני צריך למהר ולקרוא קר"ש עם הברכות או עדיף לאומרה עם הצבור לאחר זמנה, תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי עדיף להזדרז מעט ולקרוא קריאת שמע בברכותיה קודם שיעבור זמנה. עיקר הענין של תפילה בציבור הוא בתפילת שמונה עשרה, קריאת שמע וברכותיה יכולות להאמר גם ביחיד.

שנה טובה ומבורכת!