תלמיד תיכון – כמה תורה ללמוד בשאר היום?

שאלה:

כבוד הרב כל הזמן אני רוצה ללמוד 6 7 שעות ביום ואני כל הזמן נרדם שאני מתחיל ללמוד מה לעשות?

תשובה:

שלום ידידי

נפלא לקרוא על שאיפותיך! איש צעיר שרוצה לכבוש את העולם, ללמוד להחכים ולהתחבר עוד ועוד, זה דבר נפלא. אבל שים לב שהכל צריך להיות בהתאם ליכולותיך וכוחותיך… אם הבנתי נכונה אתה עדיין בבית ספר, ובודאי מגיע עייף הביתה, תקבע לך זמן ללימוד בצורה רצינית בבית הכנסת, שעתיים או מעט יותר ביום, אבל לא יותר, והעיקר שאת אותו הזמן תעשה בחשק ובצורה יעילה [ואם יש צורך להתאוורר מעט באמצע כמה דקות, עשה זאת]. תחלק את הזמן הזה חצי שעה ארבעים דק' להלכה, והשאר לגמרא, אם תעשה לפי כוחותיך, זה יחזיק יותר ויחזק אותך יותר. ובעזרת ה' לאט לאט תוכל להוסיף עוד.

בהצלחה רבה מאוד.