האם יש ענין להחמיר במאכלי דגים או חלב בתשעת הימים

שאלה:

חשבתי שכל העניין שחכמינו אסרו לאכול בתשעת הימים בשר כמו שכתוב אין שמחה אלא בבשר ויין וזה היה שייך יותר לזמנים ההם שלא היה תפריטים רבים של אוכל אבל כיום שיש כאלה בשמחות שלהם מביאים מאכלי חלב כמו פיצה והגדילו לעשות כיום שעושים סעודת ברית עם אוכל חלבי יכול להיות שגם כיום נצטרך לאסור אוכל מן הסוג של פיצה בתשעת הימים האם יש בסברא הזאת או שאין מוסיפים על דברי חכמים

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי עם סברות כאלה לא נגמור, בפרט שכל אדם אוהב משהו אחר. אין ספק שניתן לעשות היום סעודת מלכים עם דגים וחלב בלי פירור בשר. אבל מה שתיקנו חז"ל אנו חייבים לעשות, מעבר לזה אין טעם להוסיף על דבריהם.