אכל בתענית האם חייב לחזור ולהתענות

שאלה:

ישר כוח לרבנים 1מתי נאמר הכלל שחוזרים על צום אם לא צם? 2 האם מותר ללמוד הלכות תשעה באב ביום תשעה באב ?3למה לפי מרן משאיר מרן את חומרת בשר בלבד ב י באב 4 מה נפקותא אחר חצות ב9 באב חוץ מלא לשבת על הארץ ולמה? 5האם מותר לבשל דרך אגב בישולים של סעודה של צאת הצום גם לשבת? אשמח למקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. דין זה נאמר לגבי אדם שנדר להתענות, בשאר הצומות לא חייב צום אחר, ראה שו"ע סי' תקסח ומשנה ברורה שם ס"ק ח.
  2. מותר.
  3. כן.
  4. מקילים יותר בהסחת דעת כמו עשיית מלאכה.
  5. מותר מהטעם הנ"ל.