עבודה בתשעה באב / עד מתי לא לובשים נעלים בתשעה באב?

שאלה:

האם מותר לעבוד בתשעה באב? ומה לגבי נעילת הסנדל אחרי חצות היום בתשעה באב?

תשובה:

שלום רב,

אסור לעבוד בתשעה באב. ראה שו"ע תקנד סעי' כב. הרמ"א כתב שם שלאחר חצות מותר לעבוד. אולם ראה שם בסעי' כד שכתב השו"ע שכל העושה מלאכה בתשעה באב אינו רואה סימן ברכה מאותה מלאכה, ובמשנה ברורה שם כתב שזה מדבר גם על המלאכה שאדם עושה לאחר חצות.

איסור נעילת הסנדל הוא עד סיום הצום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכ' כוונת התשובה היא שאחרי חצות מותרת, אלא שאין רואה סימן ברכה ואם לא מדובר מקבלת שכר או עיסקא שירויח בה אין איסור. ומ"מ יראה שלא ימשוך בעסקיו כדי שלא יסיח דעת.