מה מותר ומה אסור לעשות בתשעה באב

שאלה:

הבנתי שיש הבדל בין חצות היום לבין לפני.

שאלתי באחד מהשנים אם, מותר לי לראות במכשיר שלי את השמש, ונענתי כמיטב זיכרוני, שלאחר חצות היום, מותר.

לפי כך אני מבין שלראות כוכבים בטלסקופ בלילה שלפני חצות היום, אני מבין שאסור.

מה בקשר למשחקי מחשב כמו קנדי קראש ואחרים, האם הם מותרים בכלל, או רק לאחר חצות היום, או שאינם מותרים כלל.?

אותה שאלה לשירים שניתן לשמוע בימים האלו שהם ווקאלים. האם מותר לשמוע אותם בתשעה באב, או רק לאחר חצות היום או שאינם מותרים כלל.?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי כל היסח דעת מהאבלות אסור, ובודאי שאין לשחק במשחקי מחשב ושאר שעשועים, גם אחרי חצות היום. אדם שמתקשה בצום ורוצה לקרוא משהו, רשאי להקל אחר חצות היום, ויש להעדיף ספר על השואה או על החורבן.