אם מותר לחרדי לכהן כשופט

האם יש איסור לחרדי להיות שופט בבית משפט של הגוים בחו"ל או בארץ?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

במקום שכמעט ואין יהודים מותר. אבל, במקום ששכיח יהודים, אסור. מאחר ויש חשש שיהודי יתבע יהודי אחר בעל כורחו, בעוד שהנתבע היה מוכן לדון בדין תורה והשופט יחייב את הנתבע ויוציא ממנו כסף שלא כדין. כך שהחרדי ההולך לכהן כשופט מכניס את עצמו למצב שתפקידו יכריח אותו לעוות דין ולסייע ביד גנב.

בדיעבד, אם יהודי תבע יהודי אחר בעל כורחו והתיק הגיע לשופט זה, עליו לעשות ככל שביכולתו להשפיע על הצדדים להגיע לבוררות על פי דין תורה.

איסור מצד מרים יד בתורת משה לא מצאנו לגבי שופט ומסתבר שאין איסור, שהרי לא השופט הוא זה שבוחר בחוקי הגויים, אלא המחוקקים או הצדדים.