ברכת שהחיינו על אבטיח

שאלה:

האם מברכים ברכת שהחיינו על פרי חדש שברכתו בורא פרי האדמה (אבטיח וכדומה?

תשובה:

שלום רב

אין הבדל בין פירות לירקות, אלא שהכל בכפוף לכללי ברכה זו, שיהיה ירק עונתי ויהיה ניכר בכך [בשונה מאלו שיש בקירור כל השנה ונראים זהים], ושיהיה טרי ולא כבוש, ויהיה כזה שנאכל בפני עצמו ולא טפל ללחם כמו מימרח ועוד. ולכן מברכים שהחיינו על אבטיח למרות שבהגדרה הוא ירק ולא פרי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. והיום ששמים הרבה פירות מסוימים במקרר{ שבדרך הטבע הם מתחדשים} האם מברכים שהחינו או שזה תלוי בדרך הטבע שלו שמתחדש בדרך הטבע מידי שנה? תודה רבה