ברכת האילנות

שאלה:

שלום הרב
ברצוננו לשאול מדוע לא מברכים את ברכת האילנות בט"ו בשבט, הרי זהו חג האילנות?
תודה רבה, שבת שלום וחג שמח

תשובה:

שלום רב

ברכת האילנות נאמרת כאשר אדם יוצא לשדה ורואה אילנות מלבלבים, זה קורה בחודש ניסן שפריחת האביב מתחילה, היום עדיין האילנות חשופים והשלכת בעיצומה… זה לא זמן לברך על טובם של האילנות. ט"ו בשבט נחשב ראש השנה לאילנות לענין זה שכיון שיצאו כבר רוב גשמי השנה, שנות המעשרות מתחילות בט"ו בשבט [כלומר האילן נמדד לפי מה שחנט בו לפני ט"ו בשבט ולאחר מכן].