גוי שעוסק בתורה הרי הוא ככהן גדול

ונכון כתוב במסכת ע"ז שעכום שלומד תורה זה כמו כהן גדול שעוסק בתורה מה הכוונה? למרות שידוע וגם שם כותב התוספות שבפרק ארבע מיתות בית דין גוי שלומד תורה חייב מיתה בכול מיקרה מה באים חז"ל לומר שעכום שלומד תורה ככהן גדול שעוסק בתורה

תשובה:

אכן כך מבואר במסכת עבודה זרה דף ג', והמדובר הוא כשלומד ז' מצוות בני נח שהוא מחוייב בהן, ראה בהרחבה בשו"ת הרד"ך בית יז מה שכתב בזה.