כוונת המילה ברוך

מה צריך לכוון שאומרים ברוך את ה' מבורך או מקור הברכות מה עיקר

תשובה:

שלום רב

נראה שהעיקר הוא שהקב"ה מקור הברכות, אבל יש בכך שיטות שונות ולכן לעיתים כדאי לכוין גם שאנחנו מברכים אותו, בבחינת תנו עוז לאלוקים, וכמדומה שעל פי הזוהר בפרשת עקב כוונה זו יותר תואמת לקבלה. שם מבואר בהרחבה כיצד האדם בברכתו גורם לירידת השפע מרום המעלות לזעיר אנפין וממנו לעולמות התחתונים.

יום נעים.