בשר ומוזיקה בעשרה בטבת

האם מותר לאכול בשרי בעשרה בטבת?
האם מותר להדליק מוזיקה בעשרה בטבת?

תשובה:

שלום רב,

א. חולה שהותר לו לאכול לא יענג עצמו בבשר ויין אלא יאכל מאכלים פשוטים יותר. משנה ברורה סי’ תקנ ס”ק ה. לגבי ילדים יש בכך מחלוקת, המשנה ברורה שם מחמיר ובברכי יוסף כתב להקל, והובאו דבריו בדעת תורה וכף החיים שם.

ב. יש מקום להחמיר שלא לשמוע מוזיקה בעשרה בטבת. ראה משנה ברורה סי' תקנ סק"ו. וסי' תקנא ב בביאור הלכה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ראה כף החיים סי’ תקנח ס”ק טז בשם מהרי”ל ועוד שעיקר התענית להמנע מאכילת בשר ויין בתחילתו וסופו, ולדבריו יש להמנע, אולם במשנה ברורה שם כתב שלא נהגו להחמיר בזה.

  2. יש בזה מנהגים השונים, המהרי"ל הביא שנהגו שלא לאכול בשר, ובמשנה ברורה הביא שלא נהגו כדבריו, לכן הבוחר יבחר.