צביעת עגלת ילדים בחול המועד

כבוד הרב שלום,
יש לי עגלת תאומים שהשילדה שלה מלאה בשריטות וזה מצער אותי.
אנחנו מתכננים לטייל עם העגלה בחול המועד (אין לי עגלת תאומים אחרת ועגלת יחיד לא כ"כ נוחה לנו) ואני מאוד רוצה לצבוע את השילדה.
אני מנסה למצוא זמן לכך שיהיה לפני המועד . השאלה האם במידה ולא מצאתי זמן כי אני משתמשת בעגלה רוב הזמן ואני עובדת כל יום. האם מותר לי לבצע את הצביעה של העגלה שאני משתמשת בה בחול המועד?
אני מדגישה גם כי הצביעה תיעשה בחוץ ולא בבית בגלל הריח החריף של הצבע ויש פה גם עניין שיראו אותי.
תודה לכבוד הרב !

תשובה:

שלום רב

אסור בהחלט לצבוע את העגלה בחול המועד, ואדרבה, על המציאות הזו בדיוק דיברו חכמים שאדם הדוחה מלאכתו למועד משום שאז יש לו זמן יותר, הרי הוא מבזה חלילה את המועדות.

בהצלחה רבה ורוב נחת.