מי ששכח לברך על הנר במוצאי שבת שחל בתשעה באב

שלום רב, אני מעונינת להדליק נר בבית העלמין ביום תשעה באב לאימי ,חמי, דודי וסבתי האם זה מותר?
רוצה לציין שאימי נהגה כך כשהיא היתה בחיים היא הדליקה נר לאימה ואחיה. תודה
2. אתמול במוצ"ש בעלי אמר לי שאין הבדלה לכן לא עשינו אבל קראתי בספר שכן עושים הבדלה על הנר
ולא על היין לא עשינו מה לעשות?

תשובה:

שלום רב,

  1. את יכולה להדליק נר בבית העלמין לעילוי נשמת הקרובים.
  2. אכן ברכת בורא מאורי האש עושים מיד בתחילת הלילה (בבית הכנסת נוהגים לברך לפני קריאת מגילת איכה). ומי שלא בירך בתחילת הלילה יכול לברך משך הלילה, אבל עכשיו כבר לא ניתן לברך על הנר, ראה משנה ברורה סי' תקנו ס"ק א' וסק"ד. ובכף החיים שם סק"ג וסק"י. הערב לאחר תפילת ערבית או לאחר צאת הצום תעשו הבדלה רק על הכוס, כלומר, בלי ברכת הנר וברכת הבשמים.

הצטרף לדיון

תגובה 1