תביעה כנגד חברה

שלום וברכה.
יש לי מכשיר טלפון,שמותקנת לו תכנת סינון הנקראת נטספרק(כמו אינטרנט רימון לסלולר). את המכשיר ניתן לפתוח ע"י קוד של מספרים.
הבעיה:שכחתי את הקוד,והפתרון היחיד שהוצע לי ע"י גורמים מקצועיים הוא לאפס את המכשיר-כלומר להיכנס להגדרות המכשיר,לאפס את המכשיר,(דבר שיביא לידי מחיקת כל הנתונים שבו)ודבר זה הוא היחיד שיביא לפתיחת המכשיר.אך כאשר ניסיתי לעשות זאת לא הצלחתי.לאחר בדיקה עם גורמים מקצועיים,התברר כי נטספרק היא התוכנה המונעת ממני לאפס את המכשיר.ובעצם כעת,המכשיר אינו שמיש.
אני אנסה בע"ה לדבר עם חברת נטספרק ולהגיע איתם להסדר בו הם יחזירו לי את סכום הכסף ששווה המכשיר.וכאן שאלתי:באם לא יסכימו להחזיר לי את הכסף,האם עליי לתבוע אותם לדין תורה?האם בדין תורה מטפלים בבעיות מסוג זה,או שמא עליי לפנות לערכאות אזרחיות?
אשמח למענה בהקדם,
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

לא לגמרי הבנתי את מהות התביעה. אבל הכלל הוא ברור תמיד יש לפנות לבית הדין, ואם מדובר בסיטואציה שאין אפשרות לחייב עפ"י הלכה. כלומר, בית הדין אינו יכול לחייב במקרים אלו. כל שכן שאסור לפנות לערכאות משום שאז בנוסף לאיסור ערכאות הוא עובר על איסור גזל.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אל השואל: כנס לריקוברי של המכשיר, ותבצע wipe מלא.
    במידה וזה בלתי אשפרי [מזערי מאוד], צרוב רום חדש, וחסל. וקיבלת מכשיר חדש…

    במידה ואתה מסתבך, תכתוב כאן, ואשתדל לעזור לך.

  2. שלום כבוד הרב,
    בתור איש מקצוע – השאלה של הבחור מעלה תמיהה.
    בנוגע לנעילת הקוד (PIN) – יש מוצא פשוט. שיחפש בגוגל "forgot code of android"
    דבר נוסף, גם אם נטספרק רשם את עצמו כמנהל התקנים במכשיר, זה עדיין לא מוציא את המכשיר מכלל שימוש. יש כמה פתרונות גם לזה.
    לכן רציתי לייעץ לבחור שינסה את כוחו בפורומים קשורים באינטרנט באנגלית. מניסיון, אנשים מכל העולם עוזרים מאוד אחד לשני שם.
    ושנית, שינסה מעבדת סלולארי יותר מקצועית, עם דירוג טוב בדפי זהב וכו'.

  3. לתבוע על מה?!
    הסינון של נטספרק מאפשר ללקוחות שמעוניינים בכך, למנוע הסרה לא מורשית שלו. משמעות הדבר היא שרק המתקין של הסינון באמצעות סיסמא אותה הוא קובע יכול להסיר את הסינון.

    בחרת במפורש באפשרות להתקין את הסינון של נטספרק ללא אפשרות הסרה – וזה בדיוק מה שקרה.
    האם אתה מצפה שכל ילד יוכל לאפס את המכשיר ולהסיר את הסינון כשימאס לו ממנו?!

    אגב, לידיעת הקוראים – אין כל צורך בפניה לערכאות.
    מוקד התמיכה הטכנית של נטספרק פתר עבור המתלונן את הבעיה.