חיוב הבעל בטיפול רפואי באישה

שלום רב.
אני מעוניין לדעת, מהו הגדר בו בעל חייב לטפל באשתו, מבחינת ההלכה.
האם אשתי הסתירה מידע טרום הנישואין, עליי לשאת בעלויות הטיפול, או האם עליי להשתתף יחד עמה? מהו המקור ההלכתי לכך והאם אישה מטופלת ע"י הוריה?

תשובה:

שלום רב,

אחד מחיובי הבעל שתיקנו חז"ל הוא לשאת בהוצאות הרפואה של אשתו, כפי שנפסק בשו"ע אבה"ע סי' עט. על חולי נחשב לרפואה ועל הבעל לשאת בהוצאת הטיפול עד להחלמתה המלאה. לא הבנתי את השאלה מה הדין במקרה שהוריה מטפלים בה. אם כוונתך השאול באם הינך חייב לשלם להם, התשובה היא שאם הם מבקשים כסף, הינך חייב לשלם להם.

העובדה שהאישה הסתירה מיטב טרום הנישואין, לכאורה אינה פוטרת את הבעל מחיוב הרפואה. נכון, יתכן שהמידע שהוסתר יכול להוות עילה לגירושין, אבל אני מבין שלא זו השאלה, וגירושין כלל אינם עומדים על הפרק, אלא רק השאלה היא האם הינך חייב לשלם את הרפואה גם במקרה כזה. והתשובה היא שלכאורה כן, אפילו נזק או מחלה שבאה לאישה בפשיעתה בפשטות הבעל חייב לרפאותה, ראה מה שכתב בבית מאיר (סי' עח), שו"ת חכם צבי (נוספות סי' ד'), עין יצחק (ח"א אבה"ע סי' ע' אות יא), ופסקי הלכות יד דוד (הלכות אישות ח"ג פי"ד ס"ק קה).