כתיבת שם המשפחה בכתובה לאישה שנישאה בפעם השניה

שלום. רציתי לדעת באשה שאלה נישואי'ה השניים. היינו: גרושה או אלמנה. האם בכתובה כותבים שם משפחת האשה לפני נשואיה, היינו משפחת אביה, או שם משפחת בעלה הקודם שהתגרשה ממנו או התאלמנה ממנו? ואם אמרו למשל רותי למשפחת וקנין (שזה מש' אביה) מה ניתן לעשות אם כמובן זה לא הדין. כיצד מתקנים? (כמובן שאם כך צריך להיות הכל בסדר) ותוד"ר.

תשובה:

שלום רב,

לגבי שם המשפחה בכתובה יש שכותבים שם משפחה כפי שכתב בשו"ת אגרות משה ויש שאינם כותבים שם משפחה כלל. ראיתי בילקוט יוסף (שובע שמחות א' עמוד קיט שכלה בזיווג שני לא כותבים כלל שם המשפחה. אולם נראה שאם הוא משתמשת בשם משפחת בעלה וכתבו כך זה בסדר. כמו כן גם אם היא חזרה להשתמש בשם משפחת אביה וכתבו כך זה בסדר גמור. אולם אם היא משתמשת בשם משפחת בעלה וכתבו את שם משפחת אביה, יתכן שהכתובה אינה פסולה משום שהמילה "למשפחת" יכול להתפרש גם כמי שהיא הגיע ממשפחה זו, למרות שהיום לא קוראים לה כך. אבל יתכן שכדאי לעשות כתובה חדשה