מתנות בשבת

במפגשי המשפחות המורחבות שלנו בשבתות (רוב האנשים שומרים שבת בצורה חלקית או לא שומרים כלל), נהוג לחגוג ימי הולדת.
כאשר מדובר בי, אני מכוון את הדברים כך שהדבר לא יעשה בשבת, אלא ביון חול.
אבל לגבי אחרים, ומכיוון שבדר"כ רק בשבתות נפגשים בפורום מורחב של המשפחה, חוגגים בשבת את ימי ההולדת כולל מתנות שנותנים (בדר"כ כסף במעטפה)
אני ביקשתי שלא ירשמו את שמי על המעטפה, אז כותבים על המעטפה מזל טוב מכל המשפחה.
אומנם המעטפה לא נכתבת בשבת בדרכ, אבל בעל היום הולדת מקבל לידו מעטפה עם שטרות כסף.
האם אני עובר איסור בכך, למרות שאיני נוגע במעטפה כלל ורק יושב סביב לשולחן עם כולם?
האם התשובה משתנה כאשר מדובר במתנה שאינה סכום כסף (ששם יש עניין של העברת קניין בשבת)

בברכה,
תשובה:

שלום רב

כיון שהדבר אינו תלוי בך, ואינו בשליטתך, די בכך שאמרת שרצונך שהמתנה תנתן לאחר השבת או לפניה, ואין לך כל איסור בדבר.

בהצלחה