תביעת חוב בערכאות

חברתי התגרשה ובהסכם היה סעיף שבו נתנה כסף לגרוש שלה שיכסה חוב שהייתה מופיעה כלווה יחד איתו הוא לא עשה כך וחוב זה התגלגל אליה עד להוצאה לפועל היא נאלצה לקחת הלוואה של 22 אלף שקלים כדי להסדיר אותו,היא חד הורית והיא מרוויחה בקושי לשלם שכר דירה המצב הכלכלי שלה קשה,בהתייעצות עם עו״ד הוא אמר שצריך לתבוע אותו ונקבל את הסכום,האם במקרה זה אפשר ללכת לערכאות אזרחיות לתבוע את החוב?

תשובה:

שלום רב,

לא. צריכים לתבוע קודם בביה"ד, ובעז"ה הוא יופיע. ואם לא יתנו לה היתר לתבוע בערכאות. אחרת יש בעיה של איסור ערכאות שהוא איסור דאורייתא. האגרות בבתי הדין הפרטיים לממונות הן נמוכות והיא לא צריכה לחשוש מכך.

בהצלחה